Groot aantal deelnemers voor de 10e editie van de Wings For Life World Run

De Wings For Life World Run is zondag onder het Atomium in Brussel van start gegaan voor zijn 10e editie, die gelijktijdig plaatsvond in 192 andere deelnemende landen. De Belgische triatleet Valentin Poncelet werd 11e in het internationale klassement.

De Wings For Life World Run is een internationale wedstrijd ter ondersteuning van onderzoek naar dwarslaesies. De race heeft geen fysieke finishlijn, maar een virtuele finishlijn in een digitale toepassing. Internationaal namen 206.278 lopers deel aan de race, waaronder ongeveer 1.000 in België.

De Belgische editie van de race werd dit jaar opgedragen aan de zesjarige Stan uit Brecht (provincie Antwerpen), die vanaf zijn middel verlamd raakte als gevolg van een wervelbreuk.

In België werd de liefdadigheidswedstrijd voor mannen gewonnen door de deelnemers Jeroen Vandesompele met 43 kilometer en Jens Van Looveren met 35 kilometer. Bij de vrouwen won Ilse Matthyssen met 24,5 kilometer en Laura Ost met 21 kilometer. Triatleet Valentin Poncelet liep 60 kilometer in de Wings For Life World Run en werd 11e in het internationale klassement.